BAKSERVICE
Werk je graag met klei maar je heb geen oven.
Dan kan je bij Be Chick je werkjes laten afbakken.
Ik beschik over een Rohde Ecotop 50L oven die tot 1280 C° kan bakken.
Binnenmaten oven: Ø: 380 x H:350 mm
Je huurt de volledige oven of betaalt per kilo.
Bestel hieronder de gewenste manier van bakken.
Vervolgens neem ik contact met je op om alles verder af te handelen.
Liever eerst bespreken? Stuur dan gerust een mailtje.
BAKVOORWAARDEN
KLEI
De stukken worden enkel gebakken op vertoon van het etiket van de gebruikte klei.
Zodat de stukken aan de juiste temperatuur worden gebakken.
GLAZUUR
Geglazuurde stukken worden enkel gebakken op vertoon van het etiket van de gebruikte glazuren. Dit om de juiste baktemperatuur te bepalen.
De bodem en de randen moeten glazuur-vrij zijn.
Indien het stuk tot aan de onderkant geglazuurd is, moet altijd geaccompagneerd zijn van een klei schoteltje/ kleilapje. Dit klei schoteltje wordt meegebakken. (het schoteltje telt niet mee in het gewicht van het stuk en moet dus ook niet worden meegerekend).
Indien dit niet zo is, worden de stukken niet gebakken.
Als de stukken schade aan de oven of ovenplaten maken, zullen de kosten worden verhaald aan de klant.
TEMPERATUUR
Biscuitbak wordt aan 950°C gebakken.
Glazuurbak/Hoogbak wordt aan 1240°C gebakken.
Indien je graag afwijkende temperatuur, curves wenst, kan je de volledige oven afhuren.
BRENGEN EN OPHALEN
Het binnenbrengen en het ophalen van de stukken gebeurt steeds op afspraak.
Na maximaal 2 weken (afhankelijk van de drukte) kan je je stukken terug ophalen.
OVEN LADEN
Het laden van de oven wordt uitsluitend door een medewerker van Be Chick gedaan.
Indien het stuk onvoldoende droog is, zal dit niet meteen gebakken worden.
Dit om een eventuele schade te vermijden aan de overige stukken in de oven.
Het stuk kan eventueel in het atelier blijven staan tot het voldoende droog is.
Blijkt dat er ondanks alle voorzichtigheden toch breuk is, dan blijven de bakkosten alsnog verschuldigd.
BETALING
De betaling gebeurt via voorafbetaling of via de website, dit om te voorkomen dat de stukken niet worden opgehaald.
Het stuk wordt gewogen voor het bakken.
Reactie plaatsen
Reacties